Vegorätt

För ett tag sedan släpptes SVT:s första helvegetariska matlagningsprogram. Innan första avsnittet släpptes, läste jag några artiklar om Vegorätt. Av de artiklarna att döma verkade det inte som att Vegorätt skulle bli en dundersuccé, snarare tvärtom.


Första avsnittet släpptes och jag kollade på det med kritiska ögon. Första intrycket var bra, så även hela första avsnittet. Fler avsnitt släpptes och jag såg även på dem. I det stora hela är programmet bra, klart godkänt. Dock så finns det missar och saker som jag har några synpunkter på.

Till att börja med, hur mycket pengar är nedlagt på utseendet? Det finns vissa ställen som jag faktiskt tvivlar på om detta är ett matlagningsprogram. Visst, man behöver saker att fylla ut programtiden med, men det känns inte som att en yogapaus på en äng med flaggor vajande runt omkring hör hemma i ett matprogram. 

 
En annan sak de lagt ner allt för mycket pengar på, bara för att det är tv och ska se snyggt ut, är den enorma isklumpen. Är det nödvändigt att ägna dyrbar programtid på att febrilt stå och hacka i ett isblock? Tveksamt.


Som ni märkt är det några små missar i programmet, men det är ingen big deal. Dessa missar förstör inte helhetsintrycket på något vis. Därför förstår jag inte hur detta program fått så extremt mycket dålig kritik. I det stora hela är det faktiskt ett väldigt bra, underhållande och lärorikt program. Programmerarna Elenore Bendel-Zahn och Karoline Jönsson får ett stort plus i kanten för deras trevliga ton och klädstilar. Man märker att låtvalen i avsnitten är noggrant utvalda. Jag gillar även konceptet att de lagar all mat utomhus. Detta gör så att tittaren får en trevligare uppfattning och en känsla av att maten och alla produkter är helt naturliga. Det uppstår dock problem, då naturen inte bara är ämnad för människornas vistelse. I avsnitt 4 märker den uppmärksamme tittaren att ett djur smygit sig in. Under skålen har nämligen en envis snigel bestämt sig för att sitta.
Först trodde jag det var en ring, men så var inte fallet.


Om jag skulle betygsätta denna programserie skulle den helt klart få minst 4/5 välförtjänta guldstjärnor. Du som inte sett något avsnitt än, du vet vad du ska göra de kommande timmarna...
Kommentarer
Postat av: Anonym

Kött är bra.

Svar: Jo, kött är väldigt proteinrikt och innehåller många bra ämnen för kroppen. Det finns däremot en hel del andra kroppar som skadas av den fruktansvärda köttindustrin. Men du, jag vill gärna höra vad du baserar dina åsikter på, hör gärna av dig till mig och framför dina argument :))
Elin Maria Eriksson

2016-03-08 @ 20:23:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback